Sriram Kuppuswamy

Kunst er min meditasjon

Født i India, nå bosatt i Norge, Sriram er en selvlært kunstner som begynte å male i slutten av 30-årene.Srirams malerier viser frem mennesker på farten i hverdagen fra stedene han har bodd og reist rundt om i verden.Favorittemnene hans er folk på gata som går rundt i hverdagen fra ung til gammel, fra lesing til turgåing med kjæledyrene sine til surfing eller bare en småprat.


Etter å ha utforsket kunst med akryl, slo Sriram seg til rette med maling med akvareller ettersom flyten tillot ham å eksperimentere med lys og ikke-eksistensen av det.Ebbe og flyt av vann og pigmenter er det maleriene hans viser frem.Verkene hans skildrer den siden av mennesker som noen ganger er så oppslukt av verden at de har en tendens til å glemme det som skjer rundt dem.Mennesker er kjernen i maleriene hans.Det handler ikke så mye om anatomien, men det er linjene og formene, kantene, lyset og skyggene som avslører stemningen til motivet.


Han liker også å utforske andre medier som oljer for liten og rimelig kunst med fokus på luftlandskap, stilleben og figurative motiver i hjemmestudioet hans.

Etter å ha uteksaminert i Bachelors of Commerce, begynte Sriram å male i slutten av 30-årene.Som barn var han avhengig av tegninger og vant priser i lokale og skolekonkurranser.Som selvlært kunstner betyr hans lidenskap for tegning og maling at hvert arbeid har blitt til en læringsprosess.


Hans oppdrag er å få et smil til alle som ser maleriet hans.Gleden ved å spre lykke er kjernen i hans kunstneriske reise.


Utstillinger

Galleri Akvarellen Juleutstilling, Norge 26. nov - 13. desember 2020

Bærumverks sommermarked, Norge, 2019, 2018, 2017


Anerkjennelser

Boldbrush-konkurransejuryens favoritt 15 % mai 2020 - Filter Kaapi Oljemaleri (Samling: Stilleben) Original SOLGT

Boldbrush konkurranse juryens favoritt 15 % januar 2022 - Going Home akvarellmaling (Samling: Streets of India) Tilgjengelig for salg

Boldbrush konkurranse juryens favoritt 15% feb 2022 - sveitsisk kniv Oljemaleri (Samling: Stilleben) Tilgjengelig for salg

Boldbrush konkurranse juryens favoritt 15% okt 2022 - sveitsisk kniv Oljemaleri (Samling: Stilleben) Tilgjengelig for salg

Siram2
Siram4
Siriam3