Gustav Redalen


Maler hovedsakelig akvareller. De fleste bærer preg av stor interesse for naturen og stemninger som omgir oss.

Autodidakt, født i Modum 1947. Var allerede fra barnsben av interessert i maling og tegning. Hadde kunstneren Tore Sigvaldsen som formingslærer.

Kom 16 år gammel med i Modum Malerklubb i 1964, og begynte å male med oljefarger. Her var det hyppige sammenkomster, og felles utflukter med staffeli og malesaker. Hadde på denne tiden flere instruktører, bl.a. Kjell Lodberg Holm. Var i flere år med på årlige medlemsutstillinger i regi av Modum kunstforening.

Var under studier og arbeid ved Norges landbrukshøgskole scenograf for to revyer (‘Vill vext’ 1972 og ‘Kutt-i-kula’ 1974) under ‘Uka i Ås’, og hadde ansvar for utformingen av kulissene i samarbeid med regissøren. Da ble det mye maling i store formater.

Var i 1974 med og stiftet Gamleveien Maleselskab i Ås. Der var Otto Østenstad i mange år veileder. Kom da i gang med akvarellmaling, skissetegning med levende modeller m.m. Også her var det årlige medlemsutstillinger.

Fikk på denne tiden antatt bilder på de juryerte utstillingene Østlandsutstillingen 1979 og Follokunst 1981 i Drøbak kunstforening. Østlandsutstillingen var en vandreutstilling med første stopp på Galleri F15, Jeløya. Hadde på samme tid utstilling i Ås kunstforening sammen med tre andre.

Deltok på kurs med Egil Dahlin, som ellers underviste ved Statens kunstakademi.

På grunn av sterkt engasjement i annet arbeid, har det innimellom vært opphold med malingen. Opp gjennom årene har det derfor vært flere aktive maleperioder, og teknikken har endret seg litt fra periode til periode.

Separatutstillinger: Alnarps konstförening, Sverige 1992, Boksmia, Ås 1993, Galleri Pus, Krokstadelva 2003, Det øde galleri og skaperi, Vik 2022.

Har ellers stilt ut akvareller i Galleri 1845, Fredrikstad 2021 og Modum kunstforening 2021.

Innkjøpt av Fondet for kunstnerisk utsmykking av statlige bygg, samt av flere andre statlige aktører, Galleri 1845, diverse firmaer, organisasjoner og privatpersoner.

Har illustrert flere bøker og andre publikasjoner


GustavR103
GustavR100
GustavR104
GustavR102
GustavR101