Geir Kjærstad

Mitt navn er Geir Kjærstad, jeg er en gammel fotoentusiast som alltid har dratt med meg et kamera. Fra jeg var ung med eget mørkerom til dagens digitale verden er forskjellene i teknologi stor, men interessen for denne hobbyen er den samme og har alltid bestått. Min lidenskap er å formidle historier og stemninger via fotografiske småprosjekter og enkeltbilder.

 

Har de senere årene deltatt på diverse separat- og fellesutstillinger på Østlandet. NM i regi av NSFF med 1. plass og Jan Baashus-Jenssens plakett i klassen kreativitet med bilde Fear våren 2018. NM i regi av NSFF med 1. plass i klassen for kolleksjon med bildeserien Morning fog våren 2020. Ble I 2022 antatt med forsidebilde til den italienske fotografiske minneboken etter Dante Alighieri’s 700 års jubileum, samt med 7 bilder inne i boken.

 

Jeg benytter utelukkende eget materiale. Ofte jobber jeg med bilder i mange lag for å skape en ny virkelighet.  Med kameraet som verktøy tar jeg bildene av det ytre, og med lagene i etterbehandlingen forsøker jeg å skape en fortelling med illusjoner og drømmer.

 

Så er spørsmålet; skal vi forstå bildene, eller bare føle dem? Alt vi omgir oss med kan betraktes på nye måter og fra flere perspektiver. Det overordnede ved mine fotografier er ikke å følge gitte fotografiske regler om linjer, det gylne snitt, tredeling eller enkelthet. Jeg ønsker med mine bilder å få fram både det vi ser direkte og det vi kun aner av indre følelser.

GeirK106
GeirK105
GeirK102
GeirK104
Geirk101
GeirK103